Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

6x activiteiten voor Koningsdag 2024

Ook dit jaar vieren we natuurlijk de verjaardag van de koning op 27 april. Voor Koningsdag 2024 staan er veel leuke activiteiten op de planning, waaronder rommelmarkten en festivals. Dus vraag jij je af wat er valt te doen met Koningsdag? Dan hopen we je vraag na het lezen van de onderstaande tips te beantwoorden.


1. Dansen bij 538 Koningsdag in Breda

Dansen bij 538 Koningsdag is een jaarlijkse traditie die een mix biedt van muzikaal spektakel en feestelijke verrassingen. Inmiddels wordt het festival al een aantal jaar op het Chasséveld in Breda gevierd. Elk jaar heeft dit Koningsdag festival een indrukwekkende line-up. Variërend van internationale sterren zoals Dua Lipa en Rita Ora tot lokale talenten als Suzan & Freek. Het festival trekt jaarlijks zo'n 40.000 enthousiaste bezoekers en ook dit jaar zijn jullie van harte welkom. Trek je meest feestelijke oranje-outfit aan en vier de verjaardag van de koning bij 538 Koningsdag. 

Vanaf station Breda wandel je in 14 minuten of fiets je in 4 minuten met de OV-fiets naar het Chasséveld, waar 538 Koningsdag plaatsvindt. 

 • Datum: 27 april 2024
 • Ticketprijs: € 37,50
 • Tickets voor 2024 zijn nog niet beschikbaar, houd de website van 538.nl goed in de gaten
 • Minimale leeftijd: 18+ 
 • Openingstijden: 12.00 - 22.30 uur

Chasséveld, Breda, 538.nl

2. Struinen op de Vrijmarkt in Utrecht

Op vrijdagavond 26 en zaterdag 27 april transformeren de stadsparken en het centrum van Utrecht in levendige rommelmarkten. Ben jij een echte verzamelaar? Of is het tijd om alle spulletjes die al jaren in die overvolle kast zitten te verkopen? De rommelmarkten tijdens Koningsdag zijn een verzamelplaats voor bijzondere aanwinsten. Zo ook de rommelmarkt in Utrecht. Dus trek je struinschoenen aan en maak een speurtocht langs alle kleden en kramen. 

Vanaf station Utrecht Centraal wandel je binnen 10 minuten of fiets je in 4 minuten naar de binnenstad van Utrecht.

 • Data: 26 april t/m 27 april 2024
 • Openingstijden: vrijdag 26 april van 18.00 uur t/m zaterdag 27 april 18.00 uur
 • Muziekevenementen in de binnenstad vinden op 26 april plaats van 18.00 - 1.00 uur en 27 april van 13.00 - 20.00 uur
 • De vrijmarkt vindt heel de nacht plaats

Binnenstad Utrecht, utrecht.nl

3. Emmen kleurt oranje op Koningsdag

Op zaterdag 27 april kleurt Emmen oranje. Koningsdag is een feest voor iedereen. Daarom opent Emmen haar deuren niet alleen voor de Koninklijke familie, maar voor het hele land. Het programma wordt ongeveer 6 weken voor Koningsdag bekend. Net als elk jaar zal dit een mooie dag worden vol koninklijke activiteiten. De thema's 'ruimte, energie en trots' staan centraal. Enthousiaste inwoners van Emmen hebben al veel ideeën gestuurd. Wij kunnen niet wachten tot de straten oranje kleuren en de stad gevuld is met Koningsdag activiteiten. Met wie ga jij feesten?

Vanaf station Emmen wandel je zo het centrum in. 

 • Datum: 27 april 2024
 • Het programma wordt ongeveer 6 weken voor Koningsdag bekend gemaakt. Houd de website van koningsdaginemmen.nl goed in de gaten
 • Tickets: gratis toegang

Binnenstad Emmen, koningsdaginemmen.nl

4. Voor jong en oud: Koningsfeesten Helmond

Zoek je nog een leuk festival voor Koningsnacht of Koningsdag in het zuiden? Dan kan je de Koningsfeesten in Helmond alvast met dikke letters in je agenda zetten. Dit tweedaagse evenement is geschikt voor jong en oud. Neem deel aan de slingermarkt, bezoek de kindervrijmarkt of geniet van diverse spelletjes op het sport-en-doe plein. Op de diverse buitenpodia verspreid door het centrum treden verschillende (live)bands en DJ’s op. Brabantse nachten zijn lang en dus blijft de horeca tot laat open. Je kan het zo laat maken als je wil.

Vanaf station Helmond wandel je in 14 minuten of fiets je in 5 minuten naar het centrum van Helmond.

 • Data: 26 en 27 april 2024
 • Openingstijden: 9.00 - 18.00 uur
 • Tickets: gratis toegang

Helmond Centrum, koningsfeestenhelmond.nl

5. Koninklijk genieten bij KBF in Rotterdam

Vraag jij je nog af wat er valt te doen met Koningsdag? Kralingse Bos Festival, oftewel KBF, maakt zijn glorieuze comeback in Rotterdam. Het Kralingse Bos wordt ook dit jaar het middelpunt van alle denkbare muziekgenres. Koningsdag wordt legendarisch, een feest waar zelfs de koning 'Doe nog een rondje' zou roepen. Met namen als Ben Klock, Kobosil en Zoë Tauran, staat KBF garant voor. Een Koningsdag die je niet wilt missen. Met wie ga jij dansen in Het Kralingse Bos tijdens dit Koningsdag festival?

Vanaf station Rotterdam Centraal fiets je binnen 20 minuten met de OV-fiets naar het Kralingse Bos. 

 • Data: 27 april 2024
 • Openingstijden: 13.00 - 23.00 uur
 • Tickets: € 49

Kralingse Bos, Rotterdam, kralingsebosfestival.nl

6. Feestweek door Oranjevereniging Zwartsluis 

Tijdens de Feestweek van 20 t/m 27 april in Zwartsluis worden de leukste activiteiten voor Koningsdag georganiseerd. De Oranjevereniging pakt uit! Een week lang geniet je van oranjeborrels, een kleedjesmarkt tijdens Koningsdag, silent disco’s en comedy nights. Tijdens deze feestelijke dag komt Zwartsluis tot leven. Zo kan je Koningsdag vieren in het oosten als een local. De vreugde is niet alleen op de rommelmarkten te vinden. Maar ook op de dansvloer van de vele georganiseerde feestjes. Gooi je heupen los op de aanstekelijke beats van de feestweek of struin langs kleurrijke kraampjes. 

Vanaf station Zwolle ben je binnen een halfuurtje met bus 71 in Zwartsluis. 

 • Data: 20 t/m 27 april 2024
 • Bekijk het programma en ticketprijzen via de website van oranjeverenigingzwartsluis.nl
 • De evenementen zijn toegankelijk voor iedereen

Berkenlaan 15, Zwartsluis, oranjeverenigingzwartsluis.nl

Tekst: Anne-Floor van Nunen - Insiders
Beeld: Koningsdag Emmen, Shutterstock, Kralingse Bos Festival, Fluer Mulder, Koningsfeesten Helmond, Ruben May, 538 Koningsdag en Oranjevereniging Zwartsluis

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

Groep vrienden op het station met oranje shirts

Koningsdag 2024

Kom je met de trein naar Koningsdag? Wij rijden een speciale dienstregeling.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten

7x een lekkere dag uit in de voorjaarsvakantie

Ontdek de leukste voorjaarsuitjes van dit jaar.