Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

8x Rotterdamse restaurants

Rotterdam bruist op culinair gebied! Dit zijn onze favoriete Rotterdamse restaurants, van burgerbar tot sterrenzaak en alles ertussenin, om een avond lang uitgebreid te tafelen of om gewoon ongedwongen een lekker hapje te eten.


1. De Matroos en het Meisje

Table d’hote of – in goed Rotterdams – eten wat de pot schaft: De Matroos en het Meisje heeft geen menukaart. Je kiest voor drie, vier of vijf gangen en de chef laat zich inspireren door de seizoenen en dagverse producten van de markt.

Vanaf Rotterdam Centraal 20 minuten met tram of metro of 15 minuten met de OV-fiets.

Delistraat 52, dematroosenhetmeisje.nl

2. Alan & Pim's

Boterzachte kip van ’t spit. Dat is de specialiteit van Alan en Pim’s. Kies tussen een hele of een halve kip en de manier waarop je hem gekruid wilt hebben: Provençaals, Bitter Sweet BBQ, Thais, of gewoon zoals-ie is (naturel).

Vanaf Rotterdam Centraal 20 minuten lopen of 7 minuten met de OV-fiets. 

Posthoornstraat 524, alanenpims.nl

3. FG Restaurant

Chef-kok François Geurds wil graag dat zijn gasten ongedwongen van zijn gerechten genieten. Daarom ben je in dit toprestaurant (twee Michelinsterren) welkom op gympen en naaldhakken, in pak of jeans. Informeel tafelen op hoog niveau.

Vanaf Rotterdam Centraal 10 minuten lopen of 6 minuten met de OV-fiets.

Katshoek 37B, fgrestaurant.nl

4. Hamburg

Niet gek dat Hamburg veel lijstjes met de beste burgerbarren van Rotterdam aanvoert. De hamburgers zijn lekker juicy en voor elke trek: in normaal- en XL-formaat. Voor glutenvrije eters is er de ‘skinny’ (zonder broodje) en er zijn veggie-burgers.

Vanaf Rotterdam Centraal 15 minuten lopen of 7 minuten met de OV-fiets.

Witte de Withstraat 94B, restauranthamburg.nl

5. Hotel New York

Een klassieker in het voormalige gebouw van de Holland-Amerika Lijn: emigranten stapten hier op de boot naar New York. De garnalenkroketjes en de oesterbar zijn befaamd en in de kelder zit nu cocktaillounge NY Basement, dat aan het naoorlogse Manhattan doet denken.

Vanaf Rotterdam Centraal 19 minuten met de metro of 15 minuten met de OV-fiets.
Of neem de watertaxi vanaf het centrum (meer informatie op de website van hotel New York). 

Koninginnenhoofd 1, hotelnewyork.nl

6. Ter Marsch & Co

Wat in 1890 begon als slagerij is nu een restaurant: Ter Marsch & Co. Natuurlijk staat een met zorg bereid stukje vlees nog steeds centraal. Ga voor de dry aged entrecôte of de caesar salad met boerderijkip. Erbij: frites met huisgemaakte truffelmayonaise.

Vanaf Rotterdam Centraal 15 minuten lopen of 7 minuten met de OV-fiets.

Witte de Withstraat 70, termarschco.nl

7. Asian Glories

Niet zomaar een Chinees, maar dé Chinees waar Rotterdamse chef-koks gaan eten als ze zelf vrij zijn. Een vertrouwd adres in Rotterdam waar Kevin Fan, de zoon van de oprichters, nu de scepter zwaait. Aanrader: de pannenkoekjes met pekingeend.

Vanaf Rotterdam Centraal 15 minuten lopen of 6 minuten met de OV-fiets.

Leeuwenstraat 15, asianglories.nl

8. HMB Restaurant

In gebouw De Rotterdam van Rem Koolhaas zit HMB Restaurant, waar je de hele dag terechtkunt voor een ‘bite’ of uitgebreide maaltijd. De kosmopolitische sfeer wordt versterkt door het uitzicht op de skyline van Rotterdam en de Erasmusbrug.

Vanaf Rotterdam Centraal 17 minuten met de metro of 14 minuten met de OV-fiets.

Holland Amerika Kade 104, hmb-restaurant.nl

Beeld Shutterstock.

5x betaalbare restaurants in Rotterdam

Lekkere bites voor een bescheiden budget.

Rotterdam Maasstad

12 of 15 km

Stadswandeling vanaf station Rotterdam Centraal.