Wat te doen in Den Haag?


Uitgelicht


  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen


Dagje Den Haag

Oh oh Den Haag, wat heb je veel te bieden. Strand, musea en een levendige binnenstad. En makkelijk bereikbaar met de trein. Loop je uit het pas gerenoveerde station, dan ben je eigenlijk al in het centrum. Met wie ga jij genieten van een dagje Hofstad?

Haags bakkie op ’t Plein

Begin de dag met een bakkie op het Plein, op slechts enkele minuten lopen van het station. Je hebt hier de terrasjes voor het uitkiezen. Grote kans trouwens dat je terrasbuurman een bekende politicus is. Het Plein wordt namelijk omringd door een aantal panden van het ministerie. Of je ziet Mark Rutte of Jesse Klaver voorbij fietsen naar de Tweede Kamer, die ook op steenworp afstand ligt.

Politiek centrum

Van het Plein door naar het Binnenhof, het kloppend hart van de Nederlandse politiek. Vooral het aanzicht op de Hofvijfer – met daarachter Het Torentje van de minister-president – is met recht ansichtkaartwaardig te noemen.

Flaneren over het Lange Voorhout

Om de hoek van het Binnenhof heb je het Lange Voorhout. Een statige straat die aan Parijs doet denken, met aan weerszijden grote lindebomen en aan het eind een prachtig paleis. Vroeger het huis van Koningin Emma, tegenwoordig het thuis van het Escher Museum.

Musea in overvloed

Over musea gesproken, die vind je in Den Haag meer dan genoeg. Wil je alles weten over communiceren? Ga dan naar COMM, Museum voor Communicatie. Of bewonder het Meisje met de Parel in het Mauritshuis. Ook leuk: het Kinderboekenmuseum.

Mooie stad achter de duinen

Even naar zee? In Den Haag kan het gewoon! Pak vanaf het centrum tramlijn 1 en je bent er met een klein kwartiertje. Waai lekker uit op het strand en struin over de boulevard. Loop ook even de Pier op. Lange tijd verwaarloosd, tegenwoordig hartstikke hip. Streetfood, bars, pop-up winkels. Je vindt het hier allemaal.