Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

NS en Lezen

NS ondersteunt onderstaande 3 campagnes van de Stichting CPNB.


Boekenweek 2020

De 85ste editie van de Boekenweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart. Het thema is Rebellen en Dwarsdenkers. De gratis reisdag valt op de laatste dag van de Boekenweek. Zondag 15 maart dus. Staat het al in jouw agenda?

Kinderboekenweek 2020

De Kinderboekenweek 2020 is van 30 september tot 11 oktober en zal in het teken staan van 'En toen?' waarbij kinderen de geschiedenis induiken. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt geschreven door Arend van Dam. De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek is Mylo Freeman.

Voorleesconducteur tijdens de Kinderboekenruil

NS Publieksprijs 2019

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De NS Publieksprijs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland.

De 6 best verkochte boeken van het afgelopen jaar worden genomineerd. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die bij het publiek op de eerste plaats is geëindigd. 

Rinkeldekink van Martine Bijl wint de NS Publieksprijs 2019

Woensdag 22 november werd de winnaar van de NS Publieksprijs 2019 bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Rinkeldekink van Martine Bijl werd daarmee Boek van het Jaar.