Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

7x een lekkere dag uit in de voorjaarsvakantie

Samen naar de dierentuin, genieten bij een dansvoorstelling of zelf aan de slag bij een workshop. Stap in de trein en haal het meeste uit de voorjaarsvakantie.


1. Bezoek een dierentuin

Een dag vrij en zin in avontuur? In Diergaarde Blijdorp struin je langs de panda’s, zebra’s en sta je oog in oog met gorilla Bokito. In het overdekte Oceanium zwemmen de haaien en schildpadden zelfs over je hoofd. Houd je van de oceaan, maak dan ook zeker een uitstapje naar SEA LIFE Scheveningen. Hier leer je meer over de onderwaterwereld, terwijl je haaien, pinguïns en tientallen aquariums bekijkt.

Vanaf station Rotterdam Centraal 9 minuten met de OV-fiets.
Vanaf station Den Haag Centraal 23 minuten met de OV-fiets.

Blijdorplaan 8, Rotterdam, diergaardeblijdorp.nl en Strandweg 13, Den Haag, visitsealife.com

Escher

2. Ontdek de wereld van Escher

Vogels die in vissen veranderen of water dat omhoog stroomt. Het klinkt misschien gek, maar grafisch kunstenaar Escher is de meester van optische illusies. In het Kunstmuseum in Den Haag bewonder je nu zijn prenten, tekeningen en architectuur. Nog leuker: ook een aantal bijzondere installaties van het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh is te zien bij de tentoonstelling.

Vanaf station Den Haag Centraal 18 minuten met de OV-fiets.

Stadhouderslaan 41, Den Haag kunstmuseum.nl
 

3. Overnachten aan de kust

Even uitwaaien op het strand is altijd een goed idee. Met deze wandeling heb je een mooie afwisseling tussen strand, duin en bos. Perfect bereikbaar vanaf het station. Extra leuk om van dit uitstapje een heel weekend te maken. Beachhouse Hotel ligt precies aan het strand, zo wandel je van het strand zo naar je kamer en val je in slaap met het geluid van de zee. En dan hebben we het nog niet eens over het kameruitzicht op de zee of de achterliggende duinen.

Vanaf station Zandvoort aan Zee 21 minuten lopen of 6 minuten met de OV-fiets.

Boulevard Barnaart 59E, Zandvoort beachhouse.nl
 

4. Utrecht International Comedy Festival

Zin in een avondje goed lachen, gieren en brullen? Van 22 februari tot 4 maart is een van de grootste comedyfestivals weer op Utrechtse bodem. Verspreid door Utrecht zijn er 42 stand-up comedyshows met als afsluiter de The Big Binge of Comedy: twee dagen met extra veel comedy. Het comedyfestival is de perfecte gelegenheid om er een middag in de Domstad aan te plakken.

Het festival vindt op verschillende locaties in Utrecht plaats, waaronder in TivoliVredenburg, meer informatie: utrechtinternationalcomedyfestival.nl

5. Kunst op het station

Vertraging? Lange overstap? Neem de tijd om de mooiste werken op stations te bewonderen. Tentoonstelling De Mix van Nederland reist twaalf Nederlandse stations af, met werk van hedendaagse Nederlandse fotografen. Bewonder de expositie Onherstelbaar vernieuwd op station Assen. De fototentoonstelling neemt je door de Drentse landschappen mee naar het Nederland van vroeger en nu. 

Oostersingel 27, Assen (t/m 1 april 2023)demixfotoprojecten.nl
 

6. Volg een workshop bij Het Schip

Misschien wil je dit voorjaar aan de slag met een nieuwe hobby of gewoon één keer wat nieuws uitproberen. Zoals het maken van mozaïek, batikken (het verven van stoffen met een eeuwenoude techniek) en nog veel meer. Het kan allemaal bij Museum Het Schip. Waar ook erg veel workshops speciaal voor kinderen zijn, leuk voor jong en oud dus.

Vanaf station Amsterdam Centraal 9 minuten met de OV-fiets.

Oostzaanstraat 45, Amsterdam hetschip.nl

7. Bezoek een dansvoorstelling

Het bijwonen van een dansvoorstelling is ook een bijzonder uitje. Vooral bij het Nederlands Dans Theater (NDT), een groot dansgezelschap dat al zestig jaar allerlei unieke voorstellingen maakt. In the Dutch Mountains, een van hun nieuwe voorstellingen, gaat over verbondenheid en vertrouwen. Met het Nederlandse landschap als decor, ook de kracht van de zee speelt een grote rol. Terwijl een klassiek orkest op de achtergrond klinkt, wisselen danssolo’s af met duetten en groepschoreografieën. Echt een kunstwerk.

De voorstelling is in verschillende Nederlandse steden te zien. ndt.nl 

Tekst: Lea de Jonge - MPG.

Beeld: Joris-Jan Bos, Rahi Rezvani, Claudi Rison, Emma Pot.
Harry Cock, De Mix Nederland ‘Onherstelbaar vernieuwd’ stichting Beeldmix.
Johannes Bernardus Schröer, Drents Archief stichting Beeldmix.

 

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Ook interessant

Naar alle dagjes uit

10x de leukste natuurmusea en botanische tuinen

Van micro-organismen tot fossielen: in deze bijzondere musea gaat een wereld voor je open.

10x kinderpretparken in Nederland

Deze binnen- en buitenlocaties staan garant voor veel speelplezier.

Evenementen

Alle (culturele) evenementen, festivals en tentoonstellingen op een rij.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail