Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS Publieksprijs 2023

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De NS Publieksprijs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland.


Nominaties

De zes genomineerde boeken worden op 11 oktober in de uitzending van EenVandaag bekendgemaakt. Vanaf dan kan er gestemd worden en zullen op deze pagina de eerste hoofdstukken van de genomineerde boeken te lezen en te beluisteren zijn. 

De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli tot 1 juli). De titel moet voldoen aan de volgende criteria:

  • Oorspronkelijk geschreven in de Nederlandse taal.
  • Niet eerder genomineerd geweest voor de NS Publieksprijs.
  • Geschreven voor volwassenen.
  • Behorende tot het genre fictie dan wel verhalende non-fictie (instructieboeken/how-to-boeken en zelfhulpboeken zijn daarmee uitgesloten van deelname).
  • De titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,75.

Stem en win

Stemperiode en bekendmaking winnaar

Stemmen op de NS Publieksprijs 2023 kan van woensdag 11 oktober t/m woensdag 8 november. Het winnende boek wordt vervolgens op woensdagavond 8 november bekendgemaakt in EenVandaag op NPO1. De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs van € 7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman en een NS owned mediacampagne met 1.5MIO impressies op de treinschermen.

Breng je stem uit en win prijzen

Als je stemt op jouw favoriet voor de NS Publieksprijs, maak je kans op mooie prijzen:

  • De hoofdprijs: een jaar lang gratis reizen met het NS Dal Vrij 1e klas abonnement én een jaar lang, maandelijks een boek uitkiezen ter waarde van € 25 in een Nederlandse Boekhandel.
  • De tweede prijs: 15 maal een Boekenbon van € 50.
  • De derde prijs: 25 maal een Boekenbon van € 25.

Lekker lezen doe je in de trein

Treinreizen is de perfecte gelegenheid om te genieten van een goed boek. Reizen met de trein biedt een moment van ontspanning, een moment voor jezelf. Tijd om te verdwijnen in een goed boek bijvoorbeeld. Want in de trein kun je je reistijd invullen zoals jij wilt.