Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Boekenweek 2021

De 86ste Boekenweek vindt volgend jaar plaats van zaterdag 6 t/m zondag 14 maart. Het thema van de Boekenweek 2021 is Tweestrijd: het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. NS is hoofdsponsor van de Boekenweek


Boekenweekgeschenk

Het Boekenweekgeschenk is een novelle dat ieder jaar door een andere auteur speciaal voor de Boekenweek wordt geschreven. Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek 2021. “Het schrijven van het Boekenweekgeschenk was een langgekoesterde wens. Toen ik in december werd gevraagd, wist ik meteen: dit ga ik doen. Ik ben de volgende dag begonnen.”, aldus Hanna Bervoets.

Lezers krijgen het boek van Hanna Bervoets tijdens de Boekenweek cadeau bij aankoop van ten minste € 15 aan Nederlandstalige boeken.

Het Boekenweekgeschenk van 2020 werd geschreven door Annejet van der Zijl.

Boekenweekessay

Het Boekenweekessay is een essay dat ieder jaar door een andere auteur wordt geschreven over het thema van de Boekenweek. Roxane van Iperen schrijft het Boekenweekessay van 2021. “Ik vind het een geweldige eer het Boekenweekessay te schrijven en om in het voetspoor van literaire grootheden als Komrij, Dorrestein en Palmen het boekenvak en de literatuur te mogen vertegenwoordigen”, aldus Roxane van Iperen.

Het Boekenweekessay van Roxane van Iperen is in de Boekenweek voor € 3,75 te koop in de boekenwinkels. 

Het Boekenweekessay van 2020 werd geschreven door Özcan Akyol.