Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Boekenweekessay

Het Boekenweekessay is een essay dat ieder jaar door een andere auteur wordt geschreven over het thema van de Boekenweek. Marieke Lucas Rijneveld schrijft het Boekenweekessay 2022 bij het thema Eerste liefde.


Het Boekenweekessay 2022, genaamd Het warmtefort, door Marieke Lucas Rijneveld ligt tijdens de Boekenweek voor €5 in de winkel.

Samenvatting

Basisschool De Regenboog in Nieuwendijk is aan vervanging toe en moet gesloopt worden. Maar omdat er zich in het leegstaande pand een kolonie zeldzame vleermuizen heeft gevestigd, kan de sloop geen doorgang vinden. Marieke Lucas Rijneveld bezoekt de school om er afscheid te nemen en herinneringen op te halen.

'Toen ik werd gevraagd voor het Boekenweekessay, maakte ik een vreugdedansje om mijn schrijftafel', aldus Marieke Lucas Rijneveld

'Toen ik werd gevraagd voor het Boekenweekessay, maakte ik een vreugdedansje om mijn schrijftafel. Wat een heerlijkheid en wat een enorme eer om dit te mogen doen! En wat een feest om dit avontuur aan te mogen gaan samen met mijn zeer gewaardeerde collega Ilja Leonard Pfeijffer. Bij het horen van het thema Eerste liefde, wist ik meteen waar ik het essay aan wilde wijden. Ik wil de liefde vieren, in al haar facetten, in al haar verschijningen!'

Marieke Lucas Rijneveld