Naar content

Hoofdnavigatie

NS Publieksprijs

Dit zijn de genomineerden voor de NS Publieksprijs 2019. Stem op uw favoriete boek en maak kans op een jaar lang gratis reizen met de trein en een jaar lang gratis boeken. De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. U kunt stemmen tot en met woensdagavond 20 november 2019 (19.00 uur).


De zes nominaties van dit jaar zijn:

Grand Hotel Europa  Ilja Leonard Pfeiffer
Otmars zonen Peter Buwalda
Pessimisme kun je leren! Lévi Weemoedt
Rinkeldekink  Martine Bijl
Taal voor de leuk  Paulien Cornelisse
Wees onzichtbaar  Murat Isik

Benieuwd naar het eerste hoofdstuk van elk boek? Lees dan het #instaboekje door op de bovenstaande titels te klikken.

Nominaties

Dit zijn de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli 2018 tot 1 juli 2019). De titel moet aan een aantal criteria voldoen, zoals oorspronkelijk geschreven in de Nederlandse taal voor volwassenen en behorende tot het genre fictie/factie. Alle criteria kun je vinden op de website van de NS Publieksprijs. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt.

Stem en win

Stemmen kan tot en met woensdag 20 november 19.00 uur via de website van de NS Publieksprijs en via een stemformulier dat verkrijgbaar is in de boekhandel of bibliotheek. Deze papieren stemmen moeten uiterlijk maandag 18 november binnen zijn bij CPNB Amsterdam. Als u stemt maakt u kans op:

  • De hoofdprijs: een jaar lang gratis reizen met de trein met een 1e klas NS Flex Dal Vrij abonnement (t.w.v  € 1968,-) én 52 weken lang, elke week een boek ter waarde van €20 uitkiezen in een Nederlandse boekwinkel (t.w.v. €1.040) 
  • De tweede prijs: 10 maal twee 1e klas NS-Dag-Dalkaarten en een Boekenbon van € 20
  • De derde prijs: 50 maal een 1e klas NS-Dag-Dalkaart en Boekenbon van € 10,-

Prijswinnaars ontvangen medio december 2019 persoonlijk bericht. 

De winnaar

Het winnende boek, het Boek van het Jaar, wordt op woensdag 20 november bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. De auteur van het winnende boek ontvangt een jaar lang gratis 1ste klas reizen met de NS-Business Card, een geldprijs van € 7.500,- en een sculptuur van Jeroen Henneman.


Vorig jaar kreeg Zolang er leven is van Hendrik Groen de titel Boek van het Jaar.