Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

180 jaar spoor

Veel mensen weten eigenlijk niet waar het ooit begon en wat er allemaal bij komt kijken om treinen te laten rijden. Daarom staan op zaterdag 21 september tussen 10.00 - 16.00 uur de deuren van onze locatie in Haarlem open. Dé plaats waar het 180 jaar geleden voor NS begon. Een plek waar innovatie, techniek, duurzaamheid en mobiliteit bij elkaar komen. Die dag vieren we ook dat NS al 180 jaar midden in de samenleving staat en nu iedere dag 1,3 miljoen reizigers naar hun bestemming brengt. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen.


Rondgang achter de schermen

Altijd al willen weten hoe de renovatie en modernisering van een trein gaat? Hoe de wielen van de treinen klaargemaakt worden voor de volgende duizenden kilometers? Of hoe de nieuwe treinen er uitzien? Op deze Open dag is het allemaal te zien. Ook zullen een aantal ‘oudjes’ uit de museumstal te zien zijn.

Verder is er een spoormarkt met diverse kramen en een modelspoorbaan, een duurzaamheidsplein waar diverse gerecyclede producten te zien zijn en kun je informatie inwinnen over NS als werkgever.

NS is een innovatief bedrijf en daarom is er volop aandacht voor ‘de reis van de toekomst’. Denk aan een OV-vouwfiets, E-bike, Virtual Reality experience, een maquette met de trein van de toekomst en een drone demonstraties. Deze demonstraties vinden plaats om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Tijdens deze open dag kun je ook zien hoe treinen verplaatst worden zonder wielen. Deze demonstraties vinden plaats om 10.00, 11.00, 12,00, 13.00, 14.00, 15.00 en 15.45 uur.

Nu al benieuwd wat er dagelijks gebeurt bij Treinmodernisering? Bekijk de onderstaande video’s.

Voor de kinderen

Voor kinderen is er een kidsclub met allemaal leuke activiteiten, zoals lasergamen en een speurtocht. Ook rijdt de NS Hup-on Hup-off Express rond.

Eten en drinken

Op diverse plekken op het terrein is catering aanwezig. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen bezoekers genieten van de feestelijke muziek die het feest omlijst.

Route

Een speciale pendeltrein vertrekt vanaf station Haarlem en rijdt op ieder heel uur rechtstreeks naar de locatie. Met deze pendeltrein kunnen bezoekers tussen 10.30 en 15.30 uur ook weer terug reizen naar station Haarlem. Met de auto komen kan ook. De parkeergelegenheid is echter beperkt.