Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Statiegeldbeker

De statiegeldbeker! Nu op Rotterdam Centraal. Doe mee en maak kans op een jaar lang gratis koffie.

Jaarlijks belanden meer dan dertig miljoen wegwerpbekers in de prullenbakken van treinstations in heel Nederland. Dat zijn er zo'n 80 duizend per dag! Deze bekers zijn op dit moment nog niet te recyclen. Op weg naar afvalvrije stations introduceert NS samen met andere ondernemers een proef op station Rotterdam Centraal en in de stad Rotterdam: drie maanden lang kun je hier gebruik maken van duurzame statiegeldbekers.

Duurzaam alternatief

NS test of statiegeldbekers voor koffie en thee een duurzaam alternatief zijn voor wegwerpbekers. Per 18 maart doen veertien ondernemers in de stad en negen op het station mee aan deze proef. Bestel je op een van deze plekken een warme drank? Dan kun je kiezen voor een mooie statiegeldbeker. De beker kun je na gebruik weer makkelijk inleveren bij een van de inleverautomaten op het station of in de stad.

Statiegeld terug via Tikkie

Wanneer je de beker na consumptie weer inlevert, dan ontvang je het statiegeld van €1 weer terug. Op de bon die je bij de inleverautomaat krijgt staat een QR-code. Door deze te scannen ontvang je via Tikkie je geld terug.

 

Doe mee en maak kans op een jaar lang gratis koffie

Als je in de proefperiode een statiegeldbeker gebruikt bij de StationsHuiskamer, Kiosk of Julia’s, maak je kans op een jaar lang gratis koffie. Krijg jij een beker met op de onderkant een groene sticker? Dan ben jij een van de gelukkige winnaars en heb je recht op 365 keer koffie of thee op deze locatie!*

Kijk voor meer informatie op statiegeldbeker.info.

*Je krijgt een tegoedbon met 365x een gratis warme drank. Hiermee kun je een espresso, zwarte koffie, thee of cappuccino bestellen. De bon kan je alleen laten scannen bij de winkel waar je de prijs gewonnen hebt.

 • Bekijk hier de deelnemende retailers op het station

  ⦁    AH to Go
  ⦁    Starbucks
  ⦁    Backwerk
  ⦁    HEMA
  ⦁    Dudok
  ⦁    Stationshuiskamer
  ⦁    Kiosk
  ⦁    LEON
  ⦁    Julia’s

 • Bekijk hier waar je de beker in kan leveren op het station

  Er zijn 6 automaten op Rotterdam Centraal, waarvan 5 in de passage (tussen de poortjes) en 1 aan de voorkant van het station naast de statiegeldautomaat. In de stad zijn de deelnemende horecazaken een inleverpunt, waarvan een deel de bekers inneemt aan de kassa en een deel een inleverautomaat heeft staan. Op statiegeldbeker.info kun je alle automaten vinden.