Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS paviljoen- Ketelhuisplein

Je reis kunnen indelen zoals jij dat wilt. En ook comfort bieden. Dat is wat we belangrijk vinden bij NS. Daarom hebben we samen met verschillende partners en ontwerpers een aantal concepten ontwikkeld. Tijdens Dutch Design Week kun je op het Ketelhuisplein op Eindhoven Strijp-S de ‘Reis van morgen’ zien. Bezoek dagelijks de gratis expositie van 11:00 tot 18:00 uur.


Reis naar de toekomst met Virtual Reality

Die laatste mail sturen, rustig lezen, een telefoontje plegen of juist helemaal niets doen. Iedereen deelt zijn tijd in trein anders in. Daarom zijn we bezig met het ontwikkelen van het treininterieur. In het NS What If Lab Live ervaar je met Virtual Reality de toekomstige binnenkant van de trein. Komt dat zien!

NS What If Lab Live

Zie en ervaar de ontwerpen van de afgelopen NS Design Challenges in het NS What If Lab Live. Ga in gesprek met de designers. En laat je door topontwerpers in het What If Lab Live meenemen in hun visie over design.

Het station van de toekomst

Een station waar we zuinig met energie en materialen omgaan. Dat is een toekomstbeeld waar we graag naar toe werken. Maar hoe komt dat er uit te zien? TU Delft en de startups 10XL en Energyfloors laten het je zien tijdens Dutch Design Week.

Partners NS

In de partnertent kun je verschillende concepten bekijken van partners van NS. Zo zie je de duurzame Sett bank van Interieurleverancier Gispen en de nieuwe zitcombinatie ‘The Commute’ van TU Delft. Daarnaast zijn er maquettes van het treinstation in Delft en de bibliotheek in Birmingham van architectenbureau Mecanoo. Ook is er een 3D geprinte maquette van de ‘Sociale coupé’, een samenwerking tussen studenten Fokke Jongerden en Iris Hagen.

Even bijkomen

Er is genoeg te zien en te doen tijdens Dutch Design Week. Geen gek idee om even op te laden met een kop koffie. Neem plaats in de speciaal ingerichte ‘huiskamer’. Volledig ingericht door producten met een tweede leven.