Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

De weersomstandigheden vallen mee

Het op korte termijn terugdraaien van de aangepaste dienstregeling is niet mogelijk. Het is namelijk een ingrijpende logistieke klus om de dienstregeling aan te passen.


Aangepaste dienstregeling weer terugdraaien

Een eenmaal genomen besluit met de daarbij behorende voorbereidingen kunnen we op korte termijn niet meer terugdraaien. Het aanpassen van de dienstregeling voor de volgende dag is een ingrijpende logistieke klus. Zodra onze deskundigen op basis van de weersverwachtingen adviseren aangepast te gaan rijden, wordt in de namiddag het startsein voor alle voorbereidingen gegeven. We plannen alle treinen opnieuw in en brengen ze naar de juiste plaats. We passen de roosters van duizenden treinmedewerkers aan en we brengen u op de hoogte via de media. Maar ook de reisinformatie in de Reisplanners en op de stations wordt aangepast.

Vallen de weersomstandigheden mee, dan kunnen we die dag helaas niet meer terug naar een normale dienstregeling. Medewerkers en treinen zijn op een andere plek ingepland en de reisinformatie is gebaseerd op de aangepaste dienstregeling. Ondanks dat dit vervelend voor u is, passen we liever de dienstregeling een keer te veel aan dan het risico te nemen dat tegen valt.