Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Favoriete boeken van John

In de trein kun je lekker lezen. Speciaal voor de Kinderboekenweek deelt hoofd- en voorleesconducteur John Piqué zijn drie favoriete treinboeken in het Kinderboekenweekthema 'Worden wat je wil'. Wat wordt jouw volgende (voor)leesboek?


Weet je wat ik worden wil...

Wat als je nou niet de pianovirtuoos bent waar je moeder zo op hoopte? Of gifmenger wilt worden, maar je ouders en je juf dat helemaal geen goed idee vinden? Of als je superonhandig bent en iedereen je maar vertelt wat je vooral niet moet worden? Of eigenlijk gewoon nog helemaal niet wilt nadenken over wat je wilt worden? In Weet je wat ik worden wil... lees je de leukste verhalen over beroepen.

Speciaal voor de Kinderboekenweek schreven twaalf topauteurs dit leuke, spannende en grappige verhaal over beroepen. Iris Boter maakte de geestige illustraties.

De ALLES wat je worden wil machine

Heerlijk prentenboek over twee kinderen die een geweldige machine hebben uitgevonden! Tom en Emma hebben een heel bijzondere machine gebouwd: een alles-wat-je-worden-wil-machine. Wat een uitvinding! Tom gaat erin, Emma toetst een beroep in en hop! de machine spuugt Tom uit als bakker. Maar waarom zou je eigenlijk niet twee beroepen tegelijk kunnen hebben? Geen probleem voor de machine! Met één druk op de knop verandert Tom in een bak-kapper en Emma in een circus-brandweervrouw. Zo proberen ze de gekste beroepen uit, totdat...

De ALLES wat je worden wil machine is te koop in de boekhandel.

Op reis met de trein

Wil je alles weten over op reis gaan met de trein? In dit boek lees je meer over de geschiedenis van de trein. Je vindt in dit boek ook een leuk liedje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Op reis met de trein is te koop in de boekhandel.

Kinderboekenweek 2022

De Kinderboekenweek vond plaats van 5 t/m 16 oktober.

Kleurplaat

Binnenkort lekker op pad met de trein? Print deze kleurplaat uit voor onderweg.

Reisproducten voor kinderen