Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Favoriete boeken van John

In de trein kun je lekker lezen. Maar als dat eventjes niet kan kun je gelukkig altijd een boek over treinen lezen! Hoofd- en voorleesconducteur John Piqué deelt daarom zijn drie favoriete treinboeken.


De treinreis van Tommie en Tess

Oma Toos is jarig en geeft een feestje. Daar móet Tommie natuurlijk bij zijn, samen met zijn beste vriendin Tess. Het is een flinke tocht, want oma woont in Groningen en Tommie en Tess in Eindhoven.
Gelukkig heeft oma twee ov-chipkaarten gestuurd. Samen reizen Tommie en Tess met de trein het hele land door. Ga mee op avontuur en ontdek wat er te beleven valt in en rond de trein!

De treinreis van Tommie en Tess is te koop in de boekhandel, het Spoorwegmuseum en via Rail Magazine. En kost € 14,95.

Daders op het spoor. De juwelendief

Het zal je maar gebeuren: moet je met je oom mee op reis (omdat hij reisjournalist is en op jou moet passen), kom je terecht in een trein met de Britse koninklijke familie. Maar dat is nog niet alles: je ontdekt een verstekeling aan boord en er verdwijnen kostbare juwelen! Dit alles gebeurt Alex in Daders op het spoor. De juwelendief van M.G. Leonard en Sam Sedgman.

Daders op het spoor. De juwelendief is te koop in de boekhandel.

Lonely Planet Junior. Hoe werkt een trein?

Hoe hard kan de snelste trein ter wereld? Hoe werken wissels eigenlijk? Wat voor soort goederenwagons bestaan er? En wat is de langste spoortunnel ter wereld? In Lonely Planet Junior. Hoe werkt een trein? van Clive Gifford lees je de antwoorden op deze en nog veel meer treinvragen. Het boek heeft uitklappagina’s en flapjes met info erachter. Een van de leukste weetjes vonden wij dat de Eastern & Oriental Express, die door Singapore, Maleisië en Thailand rijdt, een bibliotheek aan boord heeft!

Lonely Planet Junior. Hoe werkt een trein? is te koop in de boekhandel.