Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Kinderboekenweekgeschenk

Bette Westera heeft het Kinderboekenweekgeschenk 2021 'Tiril en de Toverdrank' geschreven. Het Kinderboekenweekgeschenk is een uitgave van de Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) en wordt ieder jaar speciaal voor de Kinderboekenweek door een andere auteur geschreven.


Tiril en de Toverdrank

Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenboer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar gave al snel nodig.

Bette Westera over het Kinderboekenweekgeschenk 2021

'De eervolle vraag of ik het kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar zou willen schrijven gooit mijn hele planning overhoop en dat is fijn. Heel fijn zelfs, want ook al houd ik nog zo van orde, voor het scheppen van iets nieuws is chaos nodig.'

Bette Westra

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2020 werd geschreven door Arend van Dam.

Favoriete boeken van John

Voorleesconducteur John deelt zijn favoriete kinderboeken.

Reisproducten voor kinderen