Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk 'Waanzinnige boomhut verhalen' is geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton. Tijdens de Kinderboekenweek kreeg je bij besteding van minimaal € 12,50 aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk cadeau.


Waanzinnige boomhut verhalen

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry blijft maar groeien. Heel wat van hun avonturen waren te WAANZINNIG voor een boek... tot nu! In welk dier verandert Terry Andy met zijn toverstaf? Hoe krijg je een stoel uit je neus op Stoel-In-Je-Neusdag? Wat ruimt de supertopper-zuigeropper allemaal op?

De auteurs

Andy Griffiths

Andy Griffiths woont met zijn vrouw Jill in Melbourne. Hij heeft twee dochters. Griffiths begon al vroeg verhalen te verzinnen voor zijn vrienden op school. Later werd hij leraar Engels en schreef hij grappige verhalen voor zijn leerlingen. In 1997 werd zijn eerste boek uitgegeven. Griffiths zet zich in voor geletterdheid en ontving in 2015 de Dromkeen-medaille ter ere van zijn buitengewone bijdrage aan de Australische kinderliteratuur. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met illustrator Terry Denton aan De waanzinnige boomhut-reeks.  

Terry Denton

Terry Denton woont met zijn vrouw aan het strand in Melbourne. Ze hebben drie kinderen. Terry is niet alleen illustrator, maar ook auteur en beeldend kunstenaar. In zijn illustratief werk zit heel veel humor. Humor die perfect past bij de grappen van Andy Griffiths.

In de waanzinnige boomhut is alles mogelijk. Het eerste boek uit de reeks won meteen verschillende prijzen. Het vierde boek, De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen, werd Book of the Year bij de Australian Book Industry Awards. Het was voor het eerst dat een kinderboek deze prijs won. De reeks verscheen ondertussen in meer dan 35 landen en werd ook bij ons meermaals bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In België en Nederland werden er al meer dan één miljoen exemplaren verkocht. Ondertussen werden er al meer dan 1,3 miljoen exemplaren van De waanzinnige boomhut verkocht.

Winactie Kinderboekenweek

Deze winactie is inmiddels verlopen.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Je leest hier alles over het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022.

Kinderboekenweek 2022

De Kinderboekenweek vond plaats van 5 t/m 16 oktober.