Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Drentsche Aa

Rondwandeling vanaf station Assen

Als je de allermooiste plekken van Drenthe wilt zien, hoef je alleen maar deze route te lopen. Geniet van diepjes (Drents voor beekjes), karakteristieke boerderijen en leuke plaatsjes zoals Rolde. Natuurlijk zie je ook hunebedden, want die mogen op deze route door het land van Bartje niet ontbreken.

10 km of 15 km


Praktische informatie

Afstand
10 km of 15 km
Honden toegestaan?
Nee. Honden zijn niet toegestaan in Kampsheide. Zie de routebeschrijving voor een alternatief.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Diepjes, hunebedden en Drentse boerderijen
  • Kampsheide en de Drentsche Aa
  • Rolde en Assen

Beschrijving

Alles wat Drenthe zo bijzonder maakt, is in deze NS-wandeling verweven. Als je de bebouwing van Assen achter je hebt gelaten, is het vakantiegevoel er helemaal. Weilanden omzoomd door bossages, een beekje (in Drenthe heet dat diepje) en er tussendoor slingert een prachtig wandelpad. Mooie Drentse boerderijen in Deurze.

In Rolde is het tussen de middag goed toeven op de Brink of bij een van de horecagelegenheden. De fiere kerk van Rolde was een baken voor reizigers die over de hei reisden. Vlak bij de kerk 2 hunebedden, want die mogen op een route door Drenthe natuurlijk niet ontbreken. Het land van Bartje houdt het verhaal van Bartje levend.

Iets verderop het prachtige gebied Kampsheide met jeneverbesstruiken, een prachtig ven, heide en moeras. Over houten vlonders loop je door het Drentsche Aa-gebied. In dit zompige veengebied is het vaak drassig. Het is de moeite waard om aan het begin of het eind van de route ook Assen te bezoeken. De Brink en het kloostercomplex zullen je zeker verrassen. Het Drents Museum (Brink 1) is ook zeker een bezoek waard.

Route

Inkorten tot 10 km: neem na ongeveer 4 km een shortcut. Download hieronder de routebeschrijving en de routekaart voor meer informatie.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

NS-wandeling Veluwezoom

11 of 15 km

Bosrijke route van station Dieren naar Rheden of Velp

Vogels zien en horen langs de Hollandse Kade

12 of 17 km

Van station Breukelen naar station Woerden

Wandeling over de bosrijke stuwwal Woldberg

9 tot 17 km

Rondwandeling vanaf station Steenwijk

Plan uw reis