Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Ede-Wageningen

Ede-Wageningen krijgt een compleet nieuw, markant, station dat enkele tientallen meters ten oosten van het huidige station wordt gebouwd. Het nieuwe station wordt een modern en overzichtelijk OV-knooppunt en is straks hét visitekaartje van de gemeente Ede-Wageningen.


Optimale bereikbaarheid en goede voorzieningen

Ook het stationsgebied gaat volledig op de schop. Het stationsgebied is straks optimaal bereikbaar door ingrijpende veranderingen in de infrastructuur. De nieuwe spoorzone verbindt straks twee nieuwe woonwijken in de gemeente Ede. Dankzij de vernieuwing naderen vrijwel alle reizigers het station straks vanaf de zuidzijde. Hierdoor is het mogelijk om het aantal winkels te verdubbelen (500 m2) en de reiziger een aantrekkelijk aanbod aan voorzieningen te bieden. Zo wordt er een fietsenstalling voor 6.000 fietsen gebouwd en komen er goede parkeervoorzieningen voor automobilisten.

Samenwerking

De gemeente Ede en ProRail en NS Stations werken samen aan het project Spoorzone Ede en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie Infrastructuur en Milieu en de provincie Gelderland.