Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Ede-Wageningen

Station Ede-Wageningen wordt compleet vernieuwd. Ook het omliggende gebied wordt aangepakt. Dit nieuwe station wordt een toegankelijk en goed bereikbaar station met moderne en duurzame voorzieningen. Het wordt een overzichtelijk OV-knooppunt en het visitekaartje van de gemeente Ede. Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt een plek waar het aangenaam wachten en ontmoeten is. Al met al een mooi station dat klaar is voor de toekomst.


Optimale bereikbaarheid

In de toekomst reizen steeds meer mensen met de trein. Dit vraagt om een betere doorstroming van reizigers tijdens de spits. De nieuwe loop-, en fiets- en autoroutes sluiten beter aan op het station. Voor de reiziger gaat overstappen straks gemakkelijk en snel. Daarnaast is het huidige stationsgebouw, dat dateert uit 1984, toe aan een modernere inrichting en eigentijdse voorzieningen, zoals moderne fietsenstallingen, een overzichtelijk busplein, een gevarieerd winkelaanbod, overdekte perrons en zonnepanelen op het stationsgebouw. Aan de rand van het station komt een mooi stadspark waar de reiziger heerlijk kan vertoeven. Hierdoor draagt het nieuwe station straks bij aan een positieve klantbeleving voor reizigers, omwonenden en ondernemers.

Wanneer is het nieuwe station klaar?

Het nieuwe station is naar verwachting klaar in 2024, inclusief de fietsenstalling en het busstation. De parkeerplaatsen, inrichting van de pleinen en het groen zijn hoogstwaarschijnlijk pas in 2025 klaar. Aangezien het nieuwe station verder komt te liggen dan het oude station, blijft het oude station tot het einde in gebruik.

Bekijk de impressie van het nieuwe station Ede-Wageningen (pdf).

Samenwerking

Onder de naam Spoorzone Ede werken gemeente Ede, ProRail en NS samen aan een nieuw station Ede-Wageningen. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond het nieuwe station Ede-Wageningen? Kijk op website of download de app van ‘Spoorzone Ede’ die je gratis vindt in de app-store.