Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Free Walking Tour Eindhoven

Wat is de allerleukste manier om een stad te leren kennen? Rondgeleid worden door een local natuurlijk! Via de Free Walking Tour ontdek je de leukste plekken in Eindhoven.


De ‘Free Walking Tour’ is een wereldwijd concept dat bezoekers de kans geeft om gratis, met hulp van een local, de stad te leren kennen. Een lokale gids laat je de mooiste en meest interessante plekken van de stad zien. Je loopt samen met een groep leuke mensen die net als jij benieuwd zijn naar de omgeving.

Je kunt kiezen uit twee routes. De ene leidt je door het stadscentrum, de andere door het voormalige industriegebied Strijp, inmiddels dé creatieve hub van de stad. Beide routes richten zich op de geschiedenis van de stad en wat nu, in het heden, de Eindhovense cultuur is. Zo zie je bijvoorbeeld street art van lokale artiesten als ‘Studio Giftig’ en ‘Lempke’. Ook kijken we naar de toekomst, want de stad staat namelijk nooit stil en heeft grootse plannen. Eigenwijs, urban en vol energie; dat is typisch Eindhoven.

Tijdens de wandeling laat Eindhoven zich van zijn bijzondere kant zien. Je komt op plekken die je zelf niet zo snel zou vinden. Wist je bijvoorbeeld dat er een verstopte koffiebranderij is waar je in het weekend echte Eindhovense koffie kunt drinken? Die zogenaamde ‘hidden beauties’ vinden, is de meerwaarde van een rondleiding met een local.

Tijdens de wandeltocht is er tijd voor een pauze bij een van de twee foodhallen in Eindhoven: Vershal ’t Veem of Downtown Gourmet Market. Beide toffe plekken, met een grote verscheidenheid aan hapjes en drankjes om uit te proberen. Favoriet zijn de Vietnamese springrolls (Downtown Gourmet Market) of een frisse Bubble Tea (Vershal ’t Veem).

Iedere zaterdag om 13.00 uur start er een wandeling bij het Philips Museum in het centrum van de stad.

  • Je boekt de tour op de website
  • Alle tours worden begeleid in het Engels

Startpunt: Emmasingel 31, Eindhovenfab040.com/tour

Tekst: Fab040 - MPG. 

6x leukste wandelroutes in Nederland

Wandelen, eten en drinken op de leukste plekken in Nederland.

8x bijzondere stadswandelingen in Nederland

Bijzondere stadswandelingen langs winkels, hofjes, kunst en buurtbewoners.