Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Duinen van Zoutelande

Van station Vlissingen via Zoutelande naar Westkapelle

Bløf wist het al: aan de Zeeuwse kust is het goed vertoeven. ‘Ik ben blij dat je hier bent’, zo luidt de tekst van de single ‘Zoutelande’. Struinen over het strand, steile duinen beklimmen en je verwonderen over grote schepen die af en aan varen over de Westerschelde. Ga je ook naar Walcheren?

13 km of 19 km


Praktische informatie

Afstand
13 km of 19 km
LAW
Nederlands Kustpad
Percentage verhard
50%
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Boulevard in Vlissingen
  • Uncle Beach, landingsplek van de geallieerden in 1944
  • Passerende zeeschepen over de Westerschelde
  • Hoge duinen
  • Zeeuwse Rivièra: stranden van Zoutelande
  • Westkapelle met Museum Het Polderhuis, Dijk en Oorlogsmuseum
     

Beschrijving

Sommige NS-wandelingen uit het verleden verdienen het om weer in het pakket opgenomen te worden. Kaapduinen is zo’n route. In 1999 kwam deze route te vervallen. En nu, ruim twintig jaar later, is hij weer terug!

Vlissingen is voor de meeste mensen een stukje reizen. Een goede reden dus, om er een weekendje Walcheren van te maken. Aan overnachtingsadressen langs de Zeeuwse kust geen gebrek. 

Via de boulevard van Vlissingen loop je naar het Nollestrand. Daar bovenop de hoge duintoppen –  die tot de hoogste van ons land behoren – geniet je van prachtige vergezichten over de drukbevaren Westerschelde. Aan de andere kant van de duinen ligt het weidse land van Walcheren. De kerktoren van Middelburg en de vuurtoren van Westkapelle zijn al te zien.

Vanwege het fijne zand en de steile paadjes op en neer is deze wandeling – zelfs voor ervaren wandelaars – vrij vermoeiend. Enige conditie is dus vereist.

Route

Per trein reis je naar Vlissingen; de eindpunten Zoutelande (13 km) en Westkapelle (19 km) zijn bij bushaltes. In Zoutelande loop je naar halte Nieuwstraat, in Westkapelle naar halte Markt. 

Buslijn 53 rijdt ieder uur (op zondagen 1x per 2 uur) van Westkapelle via Zoutelande naar Middelburg. In omgekeerde richting rijdt lijn 53 via Zoutelande en Westkapelle naar Domburg, waar hij overgaat op lijn 52 naar Middelburg. Zo kun je op werkdagen 2x per uur naar Middelburg reizen (1x per uur rechtstreeks en 1x per uur via Domburg) en op zondag 1x per uur (1x per 2 uur rechtstreeks en 1x per 2 uur via Domburg).

Check de actuele treintijden in de NS-app of in de Reisplanner op NS.nl (ook bustijden worden hierin weergegeven).

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Forten en bunkers van de Hollandse Waterlinie

7 tot 17 km

Van station Houten Castellum naar station Culemborg

Bossen en heidevelden bij de Hierdense Poort

10 tot 20 km

Van station Nunspeet naar station Harderwijk.

Stad en natuur rondom de Sint-Pietersberg.

9 of 14 km

Rondwandeling vanaf station Maastricht.

Plan uw reis