Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Treininformatie

Wil je weten hoe druk het in je trein is? Waar in de trein je de meeste kans hebt op een zitplaats? En hoe vaak jouw trein in de afgelopen 3 maanden op tijd aan kwam? Maak dan gebruik van handige functionaliteiten, zoals de drukte-indicator en zitplaatszoeker.


Drukte-indicator

Wil je weten hoe druk het in je trein is? De drukte-indicator geeft een prognose voor de gemiddelde drukte voor de hele trein en is gebaseerd op eerdere cijfers en de geplande treinlengte. Door bij het reisadvies op de optie 'Meer' rechtsboven in beeld te klikken kun je de drukte-indicator zien.

Zitplaatszoeker

Reis je tussen Arnhem, Nijmegen en Den Bosch? Probeer dan de zitplaatszoeker, een service die we nu op deze trajecten testen. De app toont naast het reisadvies ook welk rijtuig nog voldoende zitplaats heeft, aan de hand van de kleuren groen, geel of oranje. Zo helpen we je om een zitplaats te vinden en kun je slim kiezen waar je instapt. Meer informatie vind je hier

Stiptheidsindicator

Wanneer je in jouw reisadvies op de optie “Meer” rechtsboven in beeld klikt, zie je een stiptheidscijfer. Dit cijfer geeft aan hoe vaak jouw trein in de afgelopen 3 maanden op tijd aan kwam. Klik je op het stiptheidspercentage, dan vind je achtergrondinformatie over dit cijfer.

Actuele lengte en treinsamenstelling

Je kunt ook zien met welk treintype je reist en hoe lang deze is. Door een verstoring kan het voorkomen dat er een ander type trein rijdt dan wij gepland hadden. Als deze trein ook korter is dan gepland, en daardoor mogelijk drukker dan verwacht, dan laten wij dit ook in de app zien.