Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Warnsborn

Van station Arnhem naar Oosterbeek of Wolfheze.

Van Park Sonsbeek, het Nederlands Watermuseum en een historische waterradmolen tot de indrukwekkende Airborne begraafplaats. Neem voor deze wandeling vooral een hele dag de tijd, want met zoveel bezienswaardigheden onderweg wil je geen haast hebben. Je wandelt ook over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek.

11 km of 20 km


Praktische informatie

Afstand
11 km of 20 km
LAW
Veluwe Zwerfpad
Percentage verhard
23%
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Het Nederlands Watermuseum
  • Park Sonsbeek
  • Huis Zypendaal
  • Airborne begraafplaats

Beschrijving

Voor wie houdt van een boswandeling met de nodige afwisseling is de NS-wandeling Warnsborn een goede optie. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten park Sonsbeek in. Een glooiende, groene omgeving dicht bij de stad. In park Sonsbeek bevinden zich bezoekerscentrum Sonsbeek, De Witte Watermolen (een historische waterradmolen zoals er vroeger vele langs de Veluwse beken stonden) en het Nederlands Watermuseum

Vlak voor Oosterbeek kom je langs de Airborne begraafplaats. 1754 soldaten, piloten en mariniers omgekomen bij en na de slag om Arnhem zijn hier begraven.

In park Zypendaal loop je langs Huis Zypendaal, een prachtig 18e eeuwse monument. Neem vooral een hele dag de tijd, want met zoveel bezienswaardigheden onderweg is het geen wandeling om haast te hebben. Na de Arnhemse stadsparken wandel je over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek.

Huis Zypendaal is van april tot en met oktober iedere zondag te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur. Rondleidingen starten op diverse tijdstippen tussen 11.30 en 16.00 uur.

Route

Na 11 km kun je in Oosterbeek op de trein stappen om je weg te vervolgen. Je loopt dan langs de Wolfhezerbeek met z'n 400 jaar oude Wodanseiken en het natuurgebied Laag-Wolfheze naar station Wolfheze. De route naar Wolfheze is 20 km. Je kunt de route onderweg nogmaals inkorten tot 15,5 km.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

NS-wandeling Hart van Het Groene Woud

14,5 km

Van station Boxtel naar station Best

In het spoor van de Heiligenbergerbeek

14 of 17 km

Via het Valleikanaal en de Heiligenbergerbeek naar de historische binnenstad van Amersfoort.

Langs landgoed Beukenburg, met zicht op de Dom

14 km

Van station Bilthoven naar Utrecht Centraal.

Plan uw reis