Wat te doen in Leeuwarden?

Tips voor jouw stedentrip naar Leeuwarden
  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen

Dagje Leeuwarden

Het gezellige historische centrum van Leeuwarden met haar charmante winkelstraatjes, grachten en leuke eettentjes vraagt erom ontdekt te worden tijdens een stedentripje. Maar als we eerlijk zijn is een dag bijna te kort om de Friese hoofdstad en haar omgeving écht te leren kennen. Blijf dus vooral een nachtje slapen als je de tijd hebt en maak van je stedentrip een minivakantie in eigen land.
 

Culturele hotspots

Leeuwarden ligt als Europa's Culturele Hoofdstad van 2018 nog vers in het geheugen. Maar nog steeds is er op cultureel gebied meer dan genoeg te doen. Het Fries Museum – vol met lokale schatten – is zo'n hotspot die je niet mag missen. Van het Fries Verzetsmuseum tot een tentoonstelling over de Hindelooper stijl, je leert er alles over uiteenlopende onderwerpen en ontdekt echte Friese verhalen.

Van heel andere orde is de Blokhuispoort. Deze voormalige gevangenis is tegenwoordig het thuis van verschillende creatieve en culturele bedrijven. Maak een rondleiding met oud-bewaarders en geniet van een lunch bij Proefverlof of ga het terras op van Café De Bak. 
 

Winkelen in de Kleine Kerkstraat

Vraag een Leeuwarder naar de leukste winkelstraat van de stad en je wordt gegarandeerd in de richting van de Kleine Kerkstraat gewezen. Het aanbod aan winkels is uiteenlopend: van hippe conceptstores tot fijne delicatessenwinkels, je wordt hier op je wenken bediend.
 

De Skeve Toren

Een bezoek aan Leeuwarden is niet compleet zonder Leeuwardens trots van dichtbij te hebben gezien: De Oldehove. De stevige, maar behoorlijk skeve toren is een icoon voor de stad. Je kunt 'm zelf beklimmen en over de omgeving uitkijken of gewoon van een afstandje bewonderen. Bijvoorbeeld vanuit de tuin van de theesalon van Keramiekmuseum Princessehof.
 

Een minivakantie in het hart van Friesland

De omgeving van Leeuwarden is een prachtige reden om een nachtje te blijven slapen, want niet alleen de Wadden, maar ook Nationaal Park Lauwersmeer liggen even buiten de stad op je te wachten. Dus ga wadlopen of trek je wandelschoenen aan, geniet van de ruimte en de prachtige Friese luchten en kom opgeladen weer thuis.

Voor meer tips van locals voor je stedentrip naar Leeuwarden kijk je op nsfavourites