Naar content

Hoofdnavigatie

De NS Kinderboekenruil

Omdat wij hoofsponsor zijn, sluiten wij de Kinderboekenweek® af met de NS Kinderboekenruil. Wij organiseren dit op zondag 14 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur op station Utrecht Centraal en Den Haag Centraal. De Kinderboekenweek® loopt van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober. Het thema van dit jaar is ‘Vriendschap’ onder het motto ‘Kom erbij’. De schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas. Het speciale prentenboek is van de hand van Milja Praagman.


Uitgelezen boek in de kast

U herkent het vast wel. In de boekenkast staan mooie boeken, maar sommige staan daar maar en worden al een tijdje niet meer gelezen. Uw kind is er misschien te oud voor geworden of heeft het al heel vaak gelezen. Zo’n boek blijft meestal in de kast staan zonder dat er nog iemand naar omkijkt. Dat vinden wij jammer. Daar kan je nog wel iemand anders blij mee maken. 

De NS Kinderboekenruil

Om dat mogelijk te maken organiseren wij, dit jaar voor de 4e keer, op de laatste zondag van de Kinderboekenweek® de NS Kinderboekenruil, waar kinderen hun boek mogen ruilen voor een ander. Dat kan het boek zijn van een ander kind, of een van de nieuwe boeken die wij klaarzetten. Ieder kind mag 1 boek ruilen, om zoveel mogelijk kinderen de keus te geven tussen een nieuw boek of een ruilboek. En om het boekenfeest compleet te maken lezen er die dag kinderboekenschrijvers en conducteurs voor in een mini-voorleescoupé.

Voorlees auteurs

We vinden het geweldig dat we die dag de Kinderboekenweekauteurs van dit jaar, Milja Praagman en Jozua Douglas mogen ontvangen, maar we verheugen ons ook op de komst van Geert-Jan Roebers, Gerard van Gemert en Bette Westera. Deze 5 fantastische kinderboekenschrijvers gaan voorlezen op zowel Utrecht Centraal als Den Haag Centraal.

Meer informatie over het ruilen en wie er komen voorlezen leest u begin oktober op deze site.