Hoofdnavigatie

Naar content

Kinderboekenweek en de NS Kinderboekenruil

Van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Omdat wij hoofdsponsor zijn sluiten wij ook dit jaar de Kinderboekenweek af met de NS Kinderboekenruil. Wij organiseren dit nu al voor de 3e keer. Dit jaar kunnen de kinderen op zondag 15 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur hun boek ruilen op station Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal.


De NS Kinderboekenruil

Herkent u dit? In de boekenkast staan mooie boeken, maar sommige staan daar maar en worden al een tijdje niet meer gelezen. Uw kind is er misschien te oud voor geworden of heeft het al minstens 3 x gelezen. Zo’n boek blijft vaak in de kast staan zonder dat er nog iemand naar omkijkt. Dat vinden wij jammer. Daar kan je misschien nog wel iemand anders blij mee maken.

Daarom organiseren wij op de laatste zondag van de Kinderboekenweek de NS Kinderboekenruil, waar kinderen hun boek mogen ruilen voor een ander. Dat kan het boek zijn van een ander kind, of 1 van de nieuwe boeken die wij hebben klaargezet. Bovendien wordt er die dag voorgelezen door kinderboekenschrijvers en conducteurs in een mini-voorleescoupé.

Wie komen voorlezen en hoe het ruilen in zijn werk gaat, leest u rond 20 september op deze site.