Wat te doen in Groningen?


Uitgelicht


  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen


Dagje Groningen

Er gaat niets boven Groningen, zeggen ze niet voor niets. Hoogste tijd om de stad eens te verkennen. Neem de trein naar het noorden van het land, dan hoef je zelf niet zo lang achter het stuur te zitten. Wel zo fijn!

Het Groninger Museum

Stap uit de trein en kijk meteen even om je heen. Het klassieke station van Groningen is namelijk een plaatje om te zien! Eenmaal buiten moet één pand je wel opvallen: het Groninger Museum. Dit kleurrijke en moderne gebouw is zeker een bezoekje waard, want de collectie is divers. Van romantische landschapsschilderkunst tot Delftsblauw aardewerk.

De leukste winkelstraat

Wil je meteen op weg naar het Groningse stadshart? Loop dan langs het museum de brug over. Nog een stukje rechtdoor en je belandt in de Folkingestraat. Naast een kerk, synagoge en leuke lunchzaakjes vind je hier mooie winkels met hebbedingen en artistieke galeries. Neem de tijd en je kunt je in deze straat uren vermaken. Wij snappen dan ook wel dat de Folkingestraat een paar jaar terug is uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland.

Beklim de Martinitoren

Aan het eind van de straat vind je de Vismarkt. Hier kan je niet alleen terecht voor de betere kibbeling, maar ook voor een goed uitzicht op de Martinitoren. Groninger trots! Neem een kijkje in de Martinikerk of beklim de toren. Na een tocht van 311 treden sta je op 97 meter hoogte. Een pittige klim, maar het uitzicht meer dan waard. Vanaf D’olle Grieze (Gronings voor de oude Grijze) kun je de hele stad en wijde omgeving zien liggen, met aan je voeten het centrale plein van Groningen, de Grote Markt.

Oude kijk in ‘t Jatstraat

In het verlengde van de Folkingestraat ligt de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Deze straat is één van de meest populaire straten in Groningen geworden. Afgelopen jaren zijn er heel veel nieuwe zaken geopend, van hippe lunchcafés tot unieke koffiebarretjes. Houd je van vintage spullen, een goed boek of spelletjes? Dan moet je deze straat zeker bezoeken. Er is genoeg te beleven!

Klein Carré

Ook de cultuurliefhebber komt in Groningen prima aan zijn trekken. Voor wie een concert wil bezoeken, is de Oosterpoort de plek. Maar de echte kers op de culturele taart is de Groningse stadsschouwburg. De schouwburg ligt aan de statige Trufsingel en wordt gezien als één van de meest sfeervolle zalen van Nederland. Troste bijnaam is dan ook Klein Carré.