Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS Uitwaaidag

De treinen van NS rijden al vanaf 2017 volledig op windstroom. Dat vierden we zaterdag 23 februari op het Zandvoortse strand.


Vliegeren en uitblazen

Bezoekers konden vanaf het station Zandvoort aan Zee het spoor van de windstroom volgen naar het NS Windstation in strandpaviljoen Ahoi. Daar vonden van 10 tot 17 uur allerlei leuke activiteiten plaats, ook voor kinderen. Van vliegerworkshops tot het versieren van windsokken, van themawandelingen tot live muziek.

Van windmolen naar trein

Zo’n 23 kilometer voor de kust van Zandvoort staat windpark Luchterduinen. Daar begint de reis van windmolen naar trein. Tijdens de NS Uitwaaidag kwamen bezoekers er alles over te weten. Nieuwsgierig naar het verhaal? Maak hier een interactieve reis van windmolen naar trein.

Het strand van Amsterdam

Met een rechtstreekse treinverbinding tot bijna op het strand is Zandvoort aan Zee populair bij Amsterdammers en toeristen. In een van vijf paviljoens die ook in de herfst en winter blijven staan, kun je lekker opwarmen na een uurtje uitwaaien. Voor sportievelingen valt er elk seizoen genoeg te beleven. Kiten, suppen, golfsurfen of raften? Het kan allemaal en iedereen is welkom, van beginner tot pro.