Wat te doen in Rotterdam?


Uitgelicht


  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen


Dagje Rotterdam

Laat je verrassen door een dagje Rotterdam. Fijn aan deze moderne stad: zodra je het station uitstapt, sta je midden in het centrum. En dan eerst? Kleurrijk Rotterdam ontdekken.

Steek hiervoor het Stationsplein en Kruisplein over naar de West-Kruiskade. Hier vind je eten en drinken uit alle uithoeken van de wereld. Iets verderop is de Binnenweg, de langste en veelzijdigste straat van Rotterdam met cafés, bioscopen en barbershops. En vergeet niet in de zijstraten de toffe streetart te bewonderen.

Pitstop in Het Park

Loop via het Museumpark verder de stad in. En zoals de naam al doet vermoeden, hier staan de topmusea van de stad. Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal en het Chabot Museum. Het ligt allemaal bij elkaar om de hoek.

Steek de Westzeedijk over en je staat in Het Park. Hier ontdek je de groene kant van Rotterdam. Watertjes, bruggetjes en schaduwrijk gras. Ideaal voor een pitstop. En altijd uitzicht op de Euromast, die aan de rand van Het Park staat. Aanrader trouwens voor wie geen hoogtevrees heeft. Met de lift ben je zo op 185 meter. En het uitzicht vanaf de mast? Adembenemend.

Oud Rotterdam

Je staat nu aan de Nieuwe Maas, die dwars door de stad slingert. Kijk eens naar links? Dan zie je de Erasmusbrug. Als je die kant oploopt, kom je onderweg langs de Veerhaven. Stukje historie: de Veerhaven is – als een van de weinige delen van het centrum – niet gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. En dat merk je, hier proef je nog die 19e eeuwse Rotterdamse sfeer.

Op naar Zuid!

Hop, de Erasmusbrug over en je staat op de Zuidoever. Je komt aan op de Kop van Zuid, met het nieuwe Luxor theater en het imposante Hotel New York. Nog iets verder vind je Katendrecht. Vroeger was dit schiereiland een beruchte rosse buurt, nu hartstikke hip. Zo is hier de oude havenloods omgetoverd tot Fenix Food Factory. Een kleinere maar zeker niet mindere variant van de Markthal.

Markthal en het Laurenskwartier

Eenmaal terug op de Noordoever is een bezoek aan het Laurenskwartier een must. Hier staat bijvoorbeeld ook De Markthal. Een indrukkende, moderne versie van de ouderwetse markt. Onder het kleurrijke plafond vind je verschillende restaurants en maar liefst 150 marktkramen. Iets verderop ligt de Meent, een must voor iedere shopliefhebber. Hier vind je Rotterdam op z’n chicst.